2013. október 8., kedd

Még mindig október

Ahogyan Ti sem, úgy magam sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar újra klaviatúrát fogok. Történt pedig, ma délután hazafelé menet beugrottam anyósomhoz. Neki sóhajtoztam, ilyenkor a legjobb lenne  Dunánál. - Akkor miért nem mész? - kérdezte. Tényleg, miért nem?
Így aztán amilyen gyorsan csak lehetett, gúnyát cseréltem, és úgy negyed óra múlva már a gyűrűkbe fűztem a zsinórt. Rablás egy darab sem volt, de ez most nem is érdekelt. Már a biciklivel is lassan mentem, szép komótosan. Hirschfeld Sándor, a múlt század egyik legnagyobb erdélyi műlegyese mondta/írta egy Sporthorgász újságban, valamikor 1940-41 körül, nem szabad sem irígynek, sem telhetetlennek lenni. Amit ott Fönn elrendeltek mára, az úgyis csak a tiéd lesz. Nem pontosan idéztem, de a lényeg ez volt.
Na, már megint elcsavarogtam a sorok között, aminek kizárólag az az oka, hogy nem volt egy fia kapásom se'. De mondtam, most ez nem számít. Élvezem a napsütést, a dobálást, szóval jól megvoltam. Közben kipróbáltam egy kék-fehér Thunder Creeket, ami Lezli kedvence, és amivel nekem még soha egy fia halat sem sikerült fogni. Ez történt most is, le is léptettem az előkéről, aztán a néni varrta kalap szélén egyensúlyozta végig az egész délutánt.
Hal továbbra sem jelentkezett, viszont jött hegymenetben a régen látott ms Tisza egy bárkával, meg egy barom nagy szállodahajó, barom nagy sebességgel. De aztán utánuk is elcsitult a víz. Hal még mindig semmi.
Egy végighorgászott kör után pedig kifelé menet a vízből mindenhonnan férfivalagak vicsorítottak rám.





 Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem eléggé gyomorfordító látvány Géza bá aszott segge, arról nem is beszélve, sok biciklis ott áll meg pihenni a gyerekeivel.
Hagyom is ezt sok ocsmányságot, helyette inkább fogok egy balint.




 Természetesen a már ismert 10-es Spuddlerrel. Nem olyan nagyot, mint szombaton, de ez nem is lényeg. Október van, nyugalom van, boldogság van.
Gyönyörködjetek ebben a dunai szépségben, én pedig emelve újdonsült kalapomat, ilyen békességes őszt kívánok Mindnyájótoknak!
Szevasztok!

6 megjegyzés:

  1. Gézabáseggementes jó kis októbert kívánok én is neked! :) No meg nekünk is a sok balin, és csuka mellé!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére a hétvégére már elkotródtak! Pedig azt hittem, a meleg még utoljára kipucsíttatja velük... :)))

      Törlés
  2. Legalább látják a gyerekek, hogy egyszer nekik is aszott lesz a valaguk. :-)
    Azért nálatok több a látnivaló! :-)

    VálaszTörlés
  3. Látnivaló? Az van!:)))
    Éppen azon gondolkodtam, amikor az uccsó bejegyzésed olvastam, hogy milyen jó lenne egy ilyen hely, ahol számolatlanul áll a balin. Aztán rájöttem, nagyon elégedett vagyok én ezzel a váci Dunával. Annak ellenére, hogy valszeg Te elkaptál ezen a pecán annyi balint, amennyit én talán egész szezonban sem. Ezek az itteni balinok nagyon-nagyon-nagyon óvatosak! Meg kevesen is vannak.

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük a jókívánságokat, de az időjárás nem partner ebben...:-(
    Atyával különben sem tucc versenyezni. Le vannak kötve a balingói, meg ő nehézperget, a fojólya is kisebb, lyóban van a halászokkal, satöbbi... :-O :-O

    VálaszTörlés
  5. Vagy egyet húz madzagon maga után, azt fényképezgeti húszpercenként. A fotosopp ma már...
    :-o :))))

    VálaszTörlés