2013. augusztus 21., szerda

Uborkaszezon? Szerencsére mégsem

Úgy eltűntek a balinok a legyező bot hatósugarából, hogy na! Beljebb és mélyebbre költöztek. Két éve ilyenkor még rendkívül lógattam az orrom emiatt, de tavaly felvilágosodtam. Elő a pörgentyűs botot! Készítettem nagyobb legyeket, mögé meg csináltam tviszterfejre bucktailt. Mindjárt megelevenedett a víz.
Nem volt ez másképp idén sem. Csak most egy kicsit lájtosabbra vettem a szereléket. Még vagy 14-15 éve vettem egy príma kis kétméteres Hardy pörgetőbotot, ráadásul abban az időben sikerült elkunyerálnom végre a haveromtól féltve őrzött D. A. M. Quick 1202-esét is. Most aztán, hogy a műlegyes láz hőemelkedéssé csillapult, leporoltam a régi párost, hogy újra megmutassák, mit tudnak. Megmutatták.












Ez itt három hajnal eredménye. A sok kisebbet nem is említve...


10 megjegyzés:

  1. Jó lenne, ha már vennél Te is magadnak egy olyan balinmatracot, aminek a szélén centi skála van. :-O
    Hogy mérhető legyen az élmény! :-) :-) :-)
    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet kapni valamilyen divatosat is? Csak olyan kell, mert én igazi horgász vagyok!

      Törlés
  2. Ha matracot nem is, de egy halszámlálót mindenképpen szerezz be! :)
    http://www.haldorado.hu/photo.php?photoid=66025&w=375&h=400

    Nagyon szép halak, nem kevésbé az orsó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Sajnos éppen most tört el benne a rugó, meg kell csináltatnom. :(

      Törlés
  3. Ó, egy kedves ismerős! Nekem is van ugyanilyen botikám, számtalan szép halacskát köszönhetek már neki! Csak én egy ABU C 33-al használom. De ezzel a régi D.A.M.-mal is nagyon szép!
    Gratula a balinkákhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mai modern cuccokhoz képest ez az összeállítás rettenet nehéz. De a legmenőbb modern orsóért és botért sem adnám oda. Ez volt életem első Hardy botja. Amikor sok-sok hezitálás után megvettem, valami csuda jó érzés volt. De amikor meghajlítja egy jobb balin, az sem rossz!:)

      Törlés
  4. Levente! Most olvastam csak ezt a bejegyzést.. röstellem magam miatta, de amit látok az mán' döfi :) Van arrafelé balin, annyi mint disznó a Hanyban :) A visegrádi vár alatt nyaraltunk, ott folyamatosan fröcsköltek, raboltak az ordasok. A szerkóról az első üvegbotom jut eszemben, még most is használja a keresztfiam...

    VálaszTörlés
  5. Olvastam a bejegyzésedet a spiccről. Igazán most lenne itt az ideje ott a pecának...ha nem lenne ekkora víz. Így viszont - mellékágak híján - úgy fest, ez a víz most el is viszi a műlegyes, sőt, a balinólmos pecát is 2013-ra. Sajna. Talán még elmegyek egyet az Ipolyra, ha nem, akkor majd jövőre folytatom. Addig meg készítek néhány legyet. Meg olvasok.

    VálaszTörlés
  6. szép sok balin, aztamindenit...csak vágyakozok olyan helyre, ahol ennyi balint lehet fogni...partról

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a helyzet, hogy ez több nap eredménye. Abból az augusztus 21-e volt a mindentvivő, akkor sokat fogtam De az egy nap volt. Szeptemberben csak egy 35 cm-es tisztelte meg a horgomat. Pedig voltam lent eleget. Most meg itt a nagy víz, jól lehűtve német esőkkel.
      Szóval nem olyan leányálom errefelé...

      Törlés