"Midőn egy hajlékony bottal, melynek csúcsa semmivel sem vastagabb egy gyufaszálnál, s egy piczinyke műléggyel, testében a még kisebb horoggal, lehetséges a legerősebb folyami halakat hatalmunkba ejteni: az csak művészi fogásokkal lehetséges. Méltán kell bevallanunk, hogy itt a művészet ünnepli diadalát a nyers erő felett." (Dr. Pelech E. János, 1879)
Itt nálunk a horgászboltban. Valamilyen Gamakatsu, abból a 2-es méretű kell a 7 centisre. A hal nagyon finom volt. Ahogy Berényi János is írta: nem finnyáskodó városiaknak való. De nincs benne tragikusan sok szálka. Mondjuk én csak 50 centi felettit viszek haza.
Szári Zsolti sütött nekem hétvégén a híres balatoni balinjából. A vicc az, hogy Zsolti úgy megcsinálja, hogy nem marad benne szálka. Megmutatta, tegnap egy hármas pontyot ugyanúgy feldolgoztam, a család úgy ette, mint a rántott húst. A balin különben szerintem a legfinomabb halunk. Csak súgva jegyzem meg, addig jó, míg ezt kevesen tudják. :) A horognak utánanézek, köszi!
@steve: én is, de most spórolni kell a hallal, mert hamarosan vége a szezonnak.:D @atya: meg. Az egészet. Nagyon jó volt. Ez simán megéri a leírást.:D
Ha Szári Zsolti is olvassa ezt, de Clog Fly Fishernek is szól: ha van kedve valamelyikőtöknek, leírhatná a szálkamentes hal titkát!:D Megköszönnénk! Én biztosan.
Ez tényleg gusztustalan! Ilyet tenni egy őnnel! :) :) A filézés és irdalás nem egy bonyolult folyamat, én azt gondolom mindig, már mindenki tisztában van vele. Ettől függetlenül sokan vannak a-ék, akik valóban úgy szeretik a halat, ha lehet szopogatni a szálkát. Többek között én is, de ha nagy a nyüzsgés, és a nyüzsgésben vannak kevésbé halevő tagok is, akkor minden esetben filézek és irdalok... A képsorozat pedig felháborító, így reggeli előtt! :) BÚÉK!
Köszönöm! Gondoltam, veszek magamnak egy filéző kést, de régen sem használtak ilyesmit a halászok. Mégis elbajlódtak valahogy a halkészítéssel. Ráadásul drága is. Így aztán marad a régi bicsakom.:) Boldog új évet Nektek is!:)))
Ilyen is kell néha. Pazar csendélet, a cím meg nagyon találó. :)
VálaszTörlésAz egyes horgokat hol veszed ezekre a szörnyekre? Lecserélném én is őket.
Itt nálunk a horgászboltban. Valamilyen Gamakatsu, abból a 2-es méretű kell a 7 centisre.
VálaszTörlésA hal nagyon finom volt. Ahogy Berényi János is írta: nem finnyáskodó városiaknak való. De nincs benne tragikusan sok szálka. Mondjuk én csak 50 centi felettit viszek haza.
Szári Zsolti sütött nekem hétvégén a híres balatoni balinjából. A vicc az, hogy Zsolti úgy megcsinálja, hogy nem marad benne szálka. Megmutatta, tegnap egy hármas pontyot ugyanúgy feldolgoztam, a család úgy ette, mint a rántott húst.
TörlésA balin különben szerintem a legfinomabb halunk. Csak súgva jegyzem meg, addig jó, míg ezt kevesen tudják. :)
A horognak utánanézek, köszi!
Éppen ezért nézem át a régi Magyar Horgászokat, hátha találok egy-két jó receptet.
VálaszTörlésGusztustalan! :P
VálaszTörlésHétvégén halat akarok enni! :D
Ez nem méltó egy legyeshez!!! :-)
VálaszTörlésLe vele!
És megetted?
Végleg leírtad magad!
Üdv
G
@steve: én is, de most spórolni kell a hallal, mert hamarosan vége a szezonnak.:D
VálaszTörlés@atya: meg. Az egészet. Nagyon jó volt. Ez simán megéri a leírást.:D
Ha Szári Zsolti is olvassa ezt, de Clog Fly Fishernek is szól: ha van kedve valamelyikőtöknek, leírhatná a szálkamentes hal titkát!:D Megköszönnénk! Én biztosan.
Klasszikus módon a balin nagy része filézhető.
VálaszTörlésÉn maradi vagyok. Jobban szeretem a halat, ha szálkás. Tényleg jobban ízlik.
Ahogy írtam, egyátalán nem aggasztó a balin szálkássága, még a faroknál sem, simán ehető (ezért patkókat vágtam), inkább a kislányom miatt lenne jó.
VálaszTörlésEz tényleg gusztustalan! Ilyet tenni egy őnnel! :) :)
VálaszTörlésA filézés és irdalás nem egy bonyolult folyamat, én azt gondolom mindig, már mindenki tisztában van vele. Ettől függetlenül sokan vannak a-ék, akik valóban úgy szeretik a halat, ha lehet szopogatni a szálkát. Többek között én is, de ha nagy a nyüzsgés, és a nyüzsgésben vannak kevésbé halevő tagok is, akkor minden esetben filézek és irdalok...
A képsorozat pedig felháborító, így reggeli előtt! :)
BÚÉK!
Szép sorozat! BÚÉK March! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Gondoltam, veszek magamnak egy filéző kést, de régen sem használtak ilyesmit a halászok. Mégis elbajlódtak valahogy a halkészítéssel. Ráadásul drága is. Így aztán marad a régi bicsakom.:)
VálaszTörlésBoldog új évet Nektek is!:)))
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés